06 53409193 info@eetlogisch.nl Veensesteeg 15, 4264 KG Veen

Over mij

Passie voor gezond eten

Mijn naam is Toos Schouten, enthousiaste Hormoon therapeut en Oerslank Coach, met een passie voor een gezonde leefstijl!

Toos Schouten
Eigenaar

Mijn naam is Toos Schouten.

presentation

‘Eetlogisch’ is ontstaan vanuit mijn zoektocht naar vitaliteit en een betere gezondheid.
Van kinds af aan had ik al gezondheidsklachten: elke dag hoofdpijn. Dit heeft een heel grote impact op mijn leven gehad. Ik kreeg medicijnen voorgeschreven, moest een bril en mocht me vooral niet te veel inspannen, dus ook niet sporten. Door veel werkstress en persoonlijke traumatische ervaringen heb ik in 1995 een burn-out gehad. Eigenlijk kwam ik er pas jaren later achter dat het een burn-out was. Ik was altijd moe, sliep slecht en had vooral weer vaak hoofdpijn.

Met veel passie ben ik vanaf jonge leeftijd kapster geweest: 12 jaar in loondienst en 25 jaar als eigenaar van mijn eigen kapsalon. Tijdens die jaren heb ik mijn diploma AGF (Aardappelen, Groenten en Fruit) gehaald, met in mijn achterhoofd het idee daar misschien ooit iets mee te gaan doen. Dit was er – tot nu toe! – nooit van gekomen. In 2000 ben ik begonnen met de 5-jarige opleiding tot Astroloog, met aanvullend een 2-jarige opleiding Intuïtieve Ontwikkeling. Dit heeft me veel inzichten gegeven over hoe ik in het leven sta.

Voeding en gezondheid hadden altijd al mijn interesse, vooral omdat ik nog steeds op zoek was naar de oorzaak van mijn hoofdpijn en latere andere klachten. Om me daar meer in te verdiepen, ben ik eerst de opleiding Gewichtsconsulente gaan volgen. Hoewel ik hier zeker veel heb geleerd, bleef ik nieuwsgierig naar méér. Het vervolg werd de opleiding Trainer Hormoonfactor bij Ralph Moorman. Wat vielen hier voor mij veel puzzelstukjes op hun plaats, zeker wat betreft mijn burn-out!

Door mijn levensstijl te veranderen, anders te eten, meer te bewegen en vooral beter met stress om te gaan, was ik me al een stuk fitter gaan voelen, maar ik was er nog niet helemaal. Dankzij bezoeken aan verschillende therapeuten, een osteopaat, KPNI, acupunctuur enzovoort ging het stukje bij beetje beter, maar … er bleven nog steeds klachten: moe, totaal geen energie. In 2011 heb ik uiteindelijk moeten besluiten te stoppen met mijn kapsalon. De lichamelijke klachten die ik kreeg door het lange staan en de belastende houding tijdens het werk gaven de doorslag.

Ik ben bijscholingen en lezingen gaan volgen welke perfect te combineren zijn met voeding en gezondheid. In 2014 ben ik aan de slag gegaan bij Curves in Gorinchem – helemaal niets doen is namelijk niks voor mij.
Het was best even wennen om zo’n carrièreswitch te maken, ook mijn kennis op het gebied van voeding komt er heel goed van pas. Het is even eng om uit je comfortzone te stappen, maar ik ben blij dat ik daar bij Curves de kans voor heb gekregen.

kantoor

Begin 2017 heb ik de opleiding voor Oerslank Coach bij gezondheidsdeskundige Yvonne van Stigt afgerond. Tijdens deze opleiding vielen de nog ontbrekende puzzelstukjes voor mij op hun plaats. Op dat moment heb ik besloten een eigen praktijk te beginnen! In 2018 heb ik de opleiding medische basis kennis volgens de plato normen gehaald.
Tijdens de consulten realiseerde ik mij dat bijna alle klachten hormonaal gerelateerd zijn. Hierdoor heb ik het besluit genomen in 2018 de opleiding  Evocircadian Code tot hormoon therapeut te volgen. in 2019 heb ik de basis en level 1 met succes afgerond. Ik sta 100% achter de visie van de Evocircadian Code , Oerslank en De Hormoonfactor en wil mijn kennis op dat gebied graag met anderen delen. Ik heb hiervoor ‘Eetlogisch’ in het leven geroepen en ben met volle energie aan de slag gegaan. Het is mijn missie om ook jou te helpen op weg naar een gezondere levensstijl.

Want zo goed en vooral vitaal als ik me nu voel ...
dat gun ik JOU ook!